skip to Main Content

ZTK Eca 2×2,5mm²: de best geleidende en meest soepele zwakstroomkabel voor in de tuin

Koppel & Go biedt u de beste keus zwakstroom tuinverlichting kabel (ZTK). Deze nieuwe zwakstroomkabel heeft 20% meer koper in de kern en is voorzien van de Eca brandclassificatie. Dankzij de grotere hoeveelheid koper ontwikkelt de kabel minder interne weerstand, waardoor de afstand tussen transformator en lichtpunten kan worden vergroot zonder dat het lichtbeeld vermindert.

Materiaal

De zwakstroom tuinverlichting kabel bestaat uit een buitengewoon soepele, UV-bestendige PVC mantel met daarin twee blank koperen aders van 2,5mm kwadraat, gewikkeld op een stevige kunststof haspel.

Benieuwd naar de overige specificaties? Koppel & Go zet ze voor u op een rij!

Kwaliteit

20% meer koper

De kabel (tweelingsnoer) is voorzien van 2 maal een 2,50mm2 koperen kern. Deze kern is 20% dikker dan de 2,08mm² dikte die de overige merken voeren. Hierdoor ontwikkelt de kabel minder interne weerstand en geleidt hij derhalve beter. U kunt de lampen dus verder weg plaatsen, zonder het maximale lichtbeeld te verliezen. Ook is het zogenaamde ‘mis prikken’ verleden tijd. De kabel heeft de standaard buitenmaten en is hierdoor te gebruiken bij alle verlichtingsmerken die gebruik maken van knelkoppelingen. De kabel is verwerkbaar tot en met 48 Volt installaties. U kunt naast de 12 Volt installaties dus ook zwaardere systemen met behulp van deze kabel aansluiten.

CE & CPR gekeurd

veilig door de CE-keur en CPR norm brandveiligheid

Deze ZTK 2×2,5mm² kabel is getest en gecertificeerd volgens de CPR norm brandgedrag kabels (Brandclassificatie ECA volgens EN50575:2014) en is tevens voorzien van een CE-keur. Deze kabel voldoet aan de strengst geldende veiligheidsnormen en u kunt hem dan ook met gemoedsrust in uw bestek opnemen. Dat hij valt onder de “Eca” klasse kunt u terug lezen in de DoP verklaring (Declaration of Performance).

Download het DOP-certificaat

Soepel

door de buitengewoon soepele buitenmantel is de kabel makkelijker te verwerken

Doordat de buitenmantel langer gekoeld wordt, is de kabel van nature recht en soepeler dan reguliere kabel. De kabel krult dus ook niet op, zodat u deze altijd maximaal en dus efficiënt kunt afrollen zonder verloren meters. Dankzij zijn soepelheid, is deze kabel ook erg goed aan te sluiten op diverse connectoren. Zelfs na lange tijd is het mogelijk om het lichtplan uit te breiden of te wijzigen. Wij maken gebruik van onbehandeld koper. Ook wel blank koper genoemd. Dit is koper waarbij de schadelijke oppervlakte achterwege is gelaten.

Meteraanduiding

meten is weten

Doordat er een aflopende maataanduiding in meters op de kabel is geprint, kunt u bovendien precies aflezen hoeveel u heeft gebruikt. Dat is nog eens handig. De meteraanduiding van een honderd meter haspel (H1) loopt af van 100 naar 1 meter en de meteraanduiding van een driehonderd meter haspel (H3) loopt af van 300 naar 1 meter.

Leverbaar

De zwakstroom tuinverlichting kabel is te verkrijgen in de volgende lengtes:

ZTK Eca 2×2,5mm² H1:  haspel á 100 meter
ZTK Eca 2×2,5mm² H3:  haspel á 300 meter

Voordelen

Soepel
Grotere capaciteit door meer koper
Meteraanduiding op de kabel
Nieuwste keurmerken aanwezig
Nederlandse maatvoering

Meer informatie nodig of direct bestellen?

Back To Top
×Close search
Zoeken